Thursday, November 17, 2011

Orang MENGetag, kite MENGjawab \^o^/


yoyoyo. wazupp~

Tengah ralik bace komen yang beribu-ribu tadi, tetiba aku baru perasan ada yang mengetag aku. Thanx sakinabdul sebab sudi tag kite. Ehmm, alang-alang aku free giler, tade nak wat pape, mata pun tak nantok, so get ready nak jawab ni. huhu. tag ni, ada some rules die. cekidaut first.

RULES
  1. You must post these rules
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  6. No tag backs.
  7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty)
  8. have to tag 11 people.
Ouu, dah paham da rules die. huu. nak tahu 11things about me? kalau tak nak pun, aku kena mention jugak. dah rules die ni ha. ^^

1. asal usul aku guna name moshie - tyme tengok citer korea dulu-dulu, ada pompuan tu jawab cal pastu sebut moshie2, memang cute giler sore die. saat tu jugak aku jatuh cinta ngan name moshie ni. hoho
2. 14.12.2011, tarikh aku dapat lesen besar. yippi! nanti naek keta tak payah tampal P lagi daa.
3. akan beli oreo mcflurry setiap kali kuar berjalan. kalau tak, badan akan lemah tak bermaya. [hiperbola!! ^^]
4. sangat cerewet. tak suka bilik kotor. even seurat rambut tak boleh ada atas lantai. yup! [betol tak penjodoh bilangan aku tu. bantai jep :)]
5. minat jong kook lam citer runningman.
6. dengar lagu cinta tak harus memiliki-anuar zain sambil update entri ni.
7. makan banyak mane sekalipun, berat yang takkan naik even 1kg. never n ever . share petua tambah berat badan boleh? =='
8. suka tengok citer korea. sebab dorang cumey. laki ke pompuan, same jep. cumell!!
9. tak suka layan facebook. blogging lagi besh. tapi first thing on tenet, mesti nak buka fb dulu. i'm stalker. hoho
10. tak suka layan lagu jiwang-jiwang karat. satu dua lagu ok lagi. kalau banyak, boleh muntah hijau.
11. wish ada folowers berploh riban cam cik epal. ^^

Ok, done with dat. now, had to answer da question from her. here we gOoo!

1. Apa impian korang yang dah tercapai?
pandai masak tomyam yang kaw giler sampai menjilat jari ibu kaki.

2. Kalau parents korang dah cari jodoh untuk korang, apa reaksi korang?
'mak, orang tak mo. orang dah ada calon. baekkk punyer' sambil mengangkat ibu jari dan mata terkebil-kebil.

3. Pernah naik roller coaster? Suka tak?
ehm, tak sempat nak naek tyme pe genting aritu. so tak tahu suka ke tak. :)

4. Subjek yang korang paling gemar sekarang?
susah nak jawab ni. huu. teori number kot. kot la. ^^

5. Warna kegemaran korang?
ofcos la pink. '9 daripada sepuluh pompuan minat color pink' -steve job punyer bini

6. Kalau pergi shopping, apa yang korang sentiasa beli?
baju. makin banyak beli, makin rase tade baju nak pakai. hehe. aku ni memang spesis jarang ditemui. nak pupus dah. ^^

7. Sebab korang ber-blogging?
sebab aku suke menulis. kire berblogging ni pun menulis jugak la. share all bout me. rasa puas setiap kali menaip.

8. Saat sedang berjalan dengan confident nya, tetiba jatuh. Perasaan korang?
malu giler sampai suhu kat kepala meningkat 37869 darjah. boleh meletop!

9. Cara korang hilangkan stress sebab study?
gumpal kertas, sumbat lam mulut. pastu telan. :)

10. Tempat pelancongan yang korang teringin nak pergi? Kenapa?
korea. nak pegi jumpa lee min ho. boleh?

11. Pasangan korang tetiba melamar korang untuk kahwin. Respon korang?
'nak bagi duit hantaran berape kat kita?' hehe.


ni soklan tuk korang. jawab jangan tak jawab. hehe^^

1. kredit hp paling mahal yang penah korang topup
2. perasaan bila line tenet putus-putus. kejap on, kejap off
3. kedudukan paling selesa tyme tengok tivi
4. hadiah besday yang paling korang nak
5. kartun ape yang korang stil tengok dari dulu sampai arini
6. kalau korang lelaki/pompuan, agak-agak name korang ape eyp
7. berat badan korang. sila jujur ok. hehe. tipu sikit-sikit dimaafkan la. huu
8. pas update entri ni, korang nak wat pe
9. adakah korang suka persaingan. [dalam segala aspek]
10. benda paling pelik, ajaib korang penah tengok/rasa
11. bajet-bajet nak kawin umo berape.

Ok. done. fuhh. penat gue. ^^

adiOs amigos~

5 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

musim tag betoiii sekarang neh kan..ehheh

m0sHiE~ said...

hehe. plus tade idea nk tulis entri laen. huu

Mrs Bubbles said...

OMG ! nama saya ada dua :)

m0sHiE~ said...

mrs bubbles@ nono. yg tu org len. name dkat2. huu

Puteri Ketenangan^^ said...

wau. ada tag. hehe. baru start cuti ni. t la merajinkan diri mnjawab ok. hehehe~

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!