Monday, October 10, 2011

kalau perut dah lapar, sumer nak rembat =.=

hyep uOls~

Sebelum aku nak stat study teori statistic ni, sebab lusa ada test [ kalau tade test, haremm ko tu nak study. hoho], tetibe aku rase nak tulis entri pasal ni. coz sekarang aku ngah makan biskut jagung cicah air milo. haha. lawak kan malam-malam makan biskut je. patut nye malam camni duk lepak kedai mamak order nasi goreng paprik ke ape kan.
Bukan ape, aku ni jenis orang yang malas tahap bapak babun kot nak turun beli makanan. balik kelas, terus naek bilik. So, kalau aku duk u, ni la makanan ruji aku ari-ari. hoho.



1st and foremost, maggi la. haha. eleh, tipu la kalau budak u tade bekalan megi ni. stok bekalan megi aku memang takkan putus. nak abis je, terus pegi beli. hehe. lagipun aku pandai tau masak megi ni. memang kaw abis. [setakat masak megi, tu pun nak bangga. poodah^^]



next, biskut jagung cap hup seng. rangup dan berkrim. [ayat tak leh blah]. pagi-pagi kalau malas lagi nak masak, aku wat milo panas pastu pekena lak ngan biskut jagung. besh. kalau kat umah, biskut kosong camni duk terperap kat dapur. memang tade orang usik langsung. seinci pun tak berganjak. dari biar berkulat kat umah, baek aku bawak datang sini. duk sini baru la nak makan. hehe.



ok. bekalan makanan kedua yang mesti ada. telur. aku ni bukan pandai sangat bab-bab masak memasak ni. ni je la yang aku mampu wat. [konpem saham ko jatuh pasni.huu]. perut aku je pun nak makan. wat telur dadar taruk bawang, lada. besh ape. siap boleh tambah limanam kali kot. ^^.



sardin cap cinta. sebab sardin ni sodap tau. yang penting murah la. hehe. singgit tujoh posen je. pandai tak aku jimat? kehkehkeh. bukan pe, aku memang tak makan ikan sardin. [da tu, nape beli?]. aku makan kuah die je. ikan die aku bagi kawan aku. hehe
*iakn sardin tak sedap kan. sape sokong? sila kembangkan hidung. :)



n last sambal bilis. senang plus cepat nak masak. lima minit da ciap. hehe

ok, tu je la aku nak citer. [cam tade motif sangat kan.?] hehe. tapi ada aku kisah? ^^

adiOs amigOs~

4 comments:

Cik Tetra said...

woahh..ikan bilis tu nampak sedap la..hehe.. :D

Yasmin Khairani said...

wah, pandai masak sambal bilis? trus naik balik saham..... kekekekekek~

m0sHiE~ said...

cik tetra@ hehe. memg sodap pun. sampai menjilat jari la. huk3

m0sHiE~ said...

yasmin khairani@ kalu pandai wat nasi lemak lagi naik kan saham? =.=

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!