Saturday, September 24, 2011

Dah masuk 3rd year kat UPSI, ni baru 1st tyme aku melawat kampus. *.*


hyep uOls~

Weekend ni aku tak pegi mane-mane pun. juz tido, bangun, nak makan tak boley sebab puase sunat tak abis lagi, kohkohkoh. layan citer korea. ok. tu je. hoho. weekend yang simple n trendy. haha. poyo giler kaw.
arini, kawan aku kat ukm datang upsi. saje nak melawat kawan-kawan die kat cni. so, aku zema n nani [ cam tade orang laen kan? :)] bawak die pusing-pusing kampus. al-maklumlah ape la sangat yang ad kat upsi plus tanjung malim ni. nothing kot. well, nak wat camne kan. ada dua tahun lagi. sabarlah wahai hati.
haihh! aku ni suke sangat kalu melalut tak tentu pasal ni. sambung balik eh, ^^. kteorang pun pusing-pusing la kat kampus ni. FYI, upsi la u paling teramat sangat kecik kat negara ni. tak sampai sejam da boleh pusing satu kampus. kalu naik basikal, setengah jam, naik motor lak lime belas minit je, naek kereta dua minit, naik heli?? [giler bapak melalut kaw. huh! :)]


ni dekat tadahan utara. kelas aku banyak la kat sini. nampak tak tayangan citer si pierre tu. nak tengok la weekend nanti. murah sikit. 7 ratus sen je. tak payah tunggu next month kat panggung. nak tengok wayang, kena turun kL dulu. tanjung malim kan. maju sangat sampai pawagam pun tak de. pe yang ada? pasaraya yang besar giler mengalahkan SOGO yang dipanggil GRAND UNION. hehe. ^^
nota pipi: cantek tak baju kolej aku? hehe.



ni antara bangunan yang antik la dalam kampus. u korang ada ke bangunan kayu camni? [nada bangga kot^^]. ni asal dulu sekolah rendah tanjung malim au. aku baru tahu minggu lepas. lecturer aku gtau lam kelas. kohkohkoh. sekarang da jadik tadika tuk students pend. awal kanak-kanak wat esemen. lebih tak kurang camtu la. :)



ni lak depan fakulti kesayangan aku. memang banyak kali jugak aku datang cni. bukan pegi jumpa lecturer ke ape, tapi pegi cucuk duit kat dalam tu. atm yang paling tade orang. tak payah beratur panjang 2km nak cucuk duit. kohkohkoh. [gelak kingkong]



bangunan suluh budiman. dari aku sem1 dulu lagi bangunan ni renovate. tak penah masuk pun. at last, ciap jugak. ni la muzium baru upsi. jum tengok pe ada kat dalam.
p/s: nak masuk kena tanggal selipar, nak pakai jugak ada selipar bulu-bulu yang di caj rm1. [taktik amik untung. hampeh.~]



masuk-masuk je, ada payung kuning ni. konpem tak basah. kohkohkoh lagi.^^



ni aku amik pic buku rekod murid sekolah rendah pangkor tahun 80an kalu tak silap aku. lame tak? lame tak?


even da lame, stil ok lagi kan? lawak giler name orang dulu-dulu. hehe. nak tergelak pun ada. ada sorang budak tu, pekerjaan ayah die 'serang boat'. apekah? ayah die serang bot ke? buat bot ke? konpius *.*



ok, da abis da. sory tau bassa, kat cni tade pape sangat. hehe. aku da abis citer. bubye.
adiOs amigOs~



4 comments:

syikin kamara said...

bagusnya ana p melawat bangunan suluh budiman.. i xpernah msuk kot..kih3..

m0sHiE~ said...

hehe. g la kin. mnarik je kt dlm 2.

Anonymous said...

UPSI & Tg.Malim tak ada apa2 menarik? Bacalah dulu sejarah UPSI sejak dari zaman SITC. Juga lokasi-lokasi menarik dan riadah sekitar Tg.Malim. Takkan hidup 4 tahun di UPSI hanya tahu pergi dan balik kelas je..maaf jika terkasar bahasa tapi memang tak boleh terima gaya kritikan tue..perlu ke tempat hiburan bagai spt pawagam untuk jadikan tg.malim menarik? Yaa menarik maksiat adalah. Sekian..#bekaspelajarupsigrad2011#

m0sHiE~ said...

thank for ur comment :)

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!