Friday, April 22, 2011

yang Pelik Mengenai "Couple"


Yang pelik….
Masa korang couple, sebelum berpisah dari dating si gf akan salam si bf .. siap cium tangan lagi, konon-kononnya nak jadi isteri yang solehahlah.. konon-kononnyalah ….
Yang jelik….
Lepas korang kahwin beranak-pinak, si suami nak pergi kerja .. si isteri tak salam cium tangan suami pun ….
Yang pelik….
Masa korang couple, si gf kalau nak keluar pergi mana-mana kena minta kebenaran si bf. Kalau si bf tak bagi, tak keluar. Konon-kononnya derhakala ….konon-kononnyalah ….Ni aku nak bagitau kat korang mana satu derhaka. Kalau korang nak keluar korang kena mintak kebenaran mak bapak, bagi tau nak pergi mana. Tak payah nak mintak kebenaran bf korang…bf tanggung korang ke? Selagi korang di bawah tanggungan mak bapak korang, diorang bertanggungjawab atas korang. Benda ni aku cakap kat semua perempuan termasukla Wanita Pertama dan my future gf kih…kihh.“Awak nak keluar awak boleh keluar.. keluar dengan lelaki mana pun saya tak kisah …tapi jangan minta kebenaran pada saya, minta kebenaran mak bapak awak. Saya masih takde hak ke atas diri awak.”
Yang jelik….
Lepas korang kahwin beranak-pinak, si isteri dah tak mintak pun kebenaran suami nak keluar. Jangan katakan mintak kebenaran ..SMS bagitau nak pergi mana pun takde… si suami tu tunggul kayu kat umah ke ?
Yang pelik….
Masa couple, korang pakai tudung sebab nak tutup aurat. Tak nak bagi orang lain nampak rambut .. kulit sumela…
Yang jelik….
Bila berwebcam ataupun hantar gambar untuk bf korang …. korang tak cover pun rambut dan aurat korang. Takpela… nanti dia jadi suami aku jugak… jadi halal jugak nanti … kata korang. Semuanya untuk abang sayang ….
Yang pelik….Bila korang couple, masa dating si perempuan terpaksa la bagi si lelaki pegang tangan…. pegang pinggul ke ..cium-sium sikit pipi ke. No touch no love la katakan… nak tunjuk sayangnya kepada bf …sanggup berkorban jiwa,raga dan dara. Kang kalau tak bagi, si bf tinggalkan kita pulak … cari orang lain.
Yang jelik…..
Bila korang dah kahwin beranak-pinak, dah tak berpegangan tangan lagi dah…. dah tak rasa apa-apa lagi lepas kahwin. Si suami minta dilayan korang tolak mentah-mentah. Malaikat laknat wo…. sampai ke pagi.
Yang pelik….
Masa korang couple, bila berborak dengan kawan-kawan..semua orang sibuk cerita pasal kehebatan bf masing-masing.
Yang jelik….
Bila korang dah kahwin beranak-pinak, bila berborak dengan kawan-kawan …semua orang sibuk cerita pasal keburukan, kekurangan suami masing-masing. Jadilah korang isteri yang derhaka.
Yang pelik….
Masa korang couple, si lelaki suka sangat kongkong hidup si perempuan. Mana korang pergi kena mintak kebenaran si bf. Si bf cakap ni .. korang pun ikut je… si bf pun bangang jugak …konon-kononnya nak jadi suami yang tegasla nanti…. konon-kononnyala…
Yang jelik….
Bila korang dah kahwin beranak-pinak, si isteri jadi Queen Control. Si suami ikut je telunjuk si isteri. Si isteri pun tak nak dengar cakap si suami. Si isteri marah, herdik, perbodohkan sikit …si suami dah takut. Si suami berdosa sebab dayuz, si isteri berdosa sebab control suami. Mana taat setia korang sebelum kahwin dulu, wahai perempuan ? Mana sifat tegas dan kepimpinan korang sebelum kahwin dulu, wahai lelaki?
Pelik dan jelik ..tapi benar…
Aku harap korang tak termasuk dalam golongan pelik dan jelik di atas.
Err.. korang tak kan ?




mekjoyah mengumpat: aku pn kadang2 cmni jgk..*.*

15 comments:

Budak Botak said...

he3, perbandingan yg bagus...

Entry terbaru Komputer Paling Kecil Di Dunia... (",)

nik farina aishah.... :) said...

insyaallah tak , nik minta kebenaran mak bapak..heee boleh jadikan pedoman ...... terima kasih.. :)

sabenazakey said...

mmg pelik,.hu3.
bgus btol perbndingan nie,.

m0sHiE~ said...

budak botak: hehe..^^

m0sHiE~ said...

nik farina: ecece,,da mntak kbenaran..x lame nk naek plamin da ni..huu

m0sHiE~ said...

sabenazakey: pelik tapi benar~

bila blog bercerita said...

terbaekk lah wakk...

jap3...

yg pelik 1 : sies xwat cam 2....just say bobye, pesan balek leklok n bg salam...not shake hands okeyh...

yg pelik 2 : wohoo...niyh pon xwat...1stly mmg mntk izin mak wlawpon umo dah 20taon...
just btau die ble die call mse tngah kat lua 2 jep...law die xcall, contact mlm 2 bru ckp..

yg pelik 3 : xpenah lg antaa gmbr yg kpale bugel kat die...alhamdulillah~~

yg pelik 4 : 9 buln knl & couple, wat mse niyh xpenah skali pon die cbe tok pgg tgn...yeee...kami xpenah pgg2 & pmpin2 tgn..

yg pelik 5 : nobody's perfect...ade kebaikan n ade jugak klemahan die..

yg pelik last : nopeee....die xpenah wat cam 2...

Alhamdulillah dpt knl dgn die..hopefully die xbrubah..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

naseb bek xpernah couple lagi... hahahahaha

m0sHiE~ said...

bila blog bercerita: alhamdulillah awk dapat kenal ngan lelaki camtu..satu dalam seribu..kalu laki2 sekarang, to me la, da name couple, msti cket je mesti nk pgang2 kite, nk kongkong kite..ehmm.rimas.!

thumbs up 4 u guys! hope berkekalan^^

m0sHiE~ said...

ttaufiq ariffin: xpyah couple..kawin jep terus..senang^^

sweet stalker said...

atien spnjg 6 bulan couple dgn danish baru 4 kali keluar berdua. yg lain nak jumpa dtg rumah. sebb parents tak kasi, tu pun kalau dye nak dtg mama ngn papa kena ade rumah. huuu

m0sHiE~ said...

sweetstalker: bgus2..ank yg baek^^

storyfromme said...

biasa la tu.masa kita bercinta.kita tak sedar.kita nampak dia je.bila da putus baru nampak dunia luar.

m0sHiE~ said...

storyfromme: btol3.tyme bercinta, sumenye indah.~

what the said...

Nice... :)

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!