Friday, April 29, 2011

ukiran muka pada PISANG. sangat kreatif!

hyep sumer~

arini aku nak share sumtim kt korang..ngee~. pasal ukiran muka pada pisang. korang boleh buat? kalu aku , konpem2 tak boleh punye, tak terpikir langsung nak buat keje camni. ada pisang, makan, tak pun wat cekodok sambil tengok tv, pekena lak ngan air kopi panas..terangkat siot^^

ukiran ni nukilan dari artis jepun, Keisuke Yamada. si yamada ni just ambil masa setengah jam untuk mengukir muka-muka kat pisang.ye la kan, kalu lama2, nanti lebam lak pisang tu . lepas siap keje ukir mengukir ni, si yamada akan merakamkan dulu sebelum makan. sejak memuat turun gambar hasil ukirannya di internet, si yamada,23, mula mendapat ramai peminat dan mempunyai idea baru hasil saranan mereka.

setakat ini, si yamada ni mengukir 11 ukiran termasuk naga dan tengkorak yang menggerunkan.

"semuanya bermula ketika saya menyiat kulit pisang dan terfikir mungkin seronok jika saya mengukir wajah pada pisang tersebut."

si yamada hanya menggunakan pengcungkil gigi dan sudu je. jum tengok hasil ukiran si yamada ni..^^


ni muka Davey Jones daripada filem Pirates of The Carribean..amacam, sebijik sejibun tak??^^



bahagia nye si mamat pisang ni..senyum sampai telinga~



takut tak? takut tak?










adiOs amigos~

13 comments:

rara pinkmafia said...

eeeuuuuuuwwww,kreative nyaaaa...

m0sHiE~ said...

rara; sangat2 kreatif^^

kim heeruul said...

wah look nice..^^

sweet stalker said...

kreatif gila kot yamada tu. huu

Cik Ezy said...

b'seni nyeeee..
kalo cik ezy wat komem hancur pisang tu..
hahakk

m0sHiE~ said...

kim heeruul: yup2..hehe. nti suh die ukir muke kite lak:P

m0sHiE~ said...

sweet stalker: 2 la pasal. kreatif gler.bila la kite nk jd kreatif cmtu.huu

m0sHiE~ said...

cik ezy: well, same la kite.hehe

Elena Eqmar said...

wahh....mcm2 bentuk n rupa paras...hehe...tp syg...bila lapo, ngap je terus...tak kira rupa paras cmne...hik3... cuma mungkin yg muka davey jones tu kena pikir 2, 3 kali...sbb kalo nk makan, teringat muka dia yg byk lendir2 tu...eiiwwww...heeeee

m0sHiE~ said...

elenA eqmar: haha. btol jgk kn..yg berlendir hijau kuning biru 2. sumer ad..euww~.

wan_cikgumuzik said...

kih kih kih kih.... pisang pon boley buat jugak kan?? ingatkan buah labu jerrr.. yg blom tgk buah labu ukir, jom tgk kat sini

http://wancikgumuzik.blogspot.com/2011/04/iisshhhkkk-ukiran-pada-buah-labu-yang.html

liya alia said...

cute cute :)

shazika said...

cool..kreatifnyer

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!