Monday, April 25, 2011

Terasa lambat sangat masa berlalu tyme…


Yeayy!! Aku dah abis dua paper killer arini..yebedabeduuu!. rasa cam da grad je..haha.melampau giler. Bukan ape, sehari dua nie aku duk pulun kt dua paper ni..TAX ngan NUMERICAL METHOD~.duk pulun bagai nak rak sampai tak update blog langsung tu boleh jawab ke ?? sO sO la..tapi yang penting aku usaha kan? Yang selebihnya tawakal jep. [baek giler kaw],,
Ok, tak payah cakap banyak, bukan orang suke sangat bace karya ciput kau ni..^^..arini aku nak cakap pasal situasi-situasi yang bagi aku lar yang masa lambat giler berlalu cam kura-kura cacat..jum cekidaut yo~
1. nak tunggu waktu exam tamat.[bajet da jawab sumer soklan ngan confident nye!]
Yeeha! Ni antara situasi yang aku rasakan masa cam berenti..nak tunggu waktu exam abis, cam setahun..spuloh tahun pun ada. Cam yang berlaku kat aku arini..hehe. nak kuar sebelum setengah jam berakhir cam malas je. Duk je la tunggu bila exam nak abis..lima minit tu aku rasa jam setengah jam..lambat sangat-sangat..tapi kalu online, sejam berlalu rase cam cepat giler je kan?. Sape setuju? [mesti nak cakap sila angkat tgn cam sayaa. NO WAY.menyampah suda*.^]..dua tiga episode duk berangan baru la times up. [bukan nak cek jawapan ke ape..bajet da dapat fullmark la teww!].
2. nak tunggu waktu berbuka poser
Haaa! Yang ni lagi satu..terasa lambat nye mase berlalu..nak2 tyme da dekat nak berbuka poser tu..kul tujuh, tujuh satu minit, tujuh dua minit..setiap minit duk kira sambil tengok lauk pauk, kuih muih kat atas meja dan sambil jugak jari da menjilat-jilat testing lauk n wat2 terlupa..tak nak bagi terkantoi tak poser.hehe. kalu aku kat umah dulu-dulu lar, [sekarang aku menikmati waktu berpuasa, tak eksaited sangat nak berbuka.haha], nak tunggu waktu berbuka, aku duk tengok citer2 yang besh kat tv dulu. Duk kat dapur lagi terasa lambat nak berbuka. Tengok jejak rasul ker, shinchan ke..pape je la. Boleh mengurangkan rasa eksaited nak berbuka ye anak2..kihkih!


3. nak tunggu kelas abis
Hehe..sumer nak cepat je kalu pasal blajar2 ni..nampak sangat aku ni pemalas kan..hehe. memang pon. Aku tak nak la hipokrit2 ni. Wat2 rajin blajar padahal tak paham pape. Lenkali kalu nak exam esop tu, arini baru blajar. Baru semangat tau. Tak caye, try la.hehe.ok, da jauh dari topik~ tyme nak tunggu kelas abis, lagi satu situasi yang aku rasakan masa lambat sangat berlalu. Cam masa ni nak suh aku blajar betol2 je lam kelas. Ni tak, kejap tengok jam..dua tiga minit tengok jam lagi. Cam siot je. Huhu. antara sebab masa lambat berlalu tyme kelas, 1st, tak minat lecterur yang mengajar, 2nd, subjek yang susah nak mati, masuk kelas patplohpat kali tak paham2 jugak, 3rd da dari azali ko memang pemalas nak g kelas.hehe^^
4. nak jumpe boypren/girlpren
Yang ni mesti ramai yang camtu kan? Ke aku sorang je ni? Haha.malu2.*blushing~ janji ngn boypren/gepren kul spuloh, tapi kul lapan da ciap da. Betapa semangat nye nak jumpa kekasih hati. Sebalik nya, kalu kelas kul sembilan, kul lapan lime ploh sembilan baru nak gerak. Korang tak kan? Aku tahu korang2 ni sumer budak baik..hehe.
ni je la dulu aku boley kasi..otak blank cket arini, nasib baek tak sampai tahap mereng campur sawan je sebab jawab dua paper sekaligus, ngan tido tak cukup, makan tak teratur, [amboi2, da melampau2 lak plak :P]..
adiOs amigOs~

6 comments:

sweet stalker said...

gud luck ye utk exam.. :)

m0sHiE~ said...

sweet stalker: thnx ya^^

misz fae said...

blogwalking!;)

meh singgah blog fae:

http://fzhjmldn.blogspot.com/

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

yang no 4 tu xleh blah.. kalau cm aku ni.. janji kol 10.00... 10.01 minit baru gerak.. hahaha

m0sHiE~ said...

topimagine: biar betik ko ni? cm tak caye jep..huu

storyfromme said...

good luck exam.biasa la tu.tu sume faktor psikologi.

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!