Sunday, April 10, 2011

just GO with it~


Hoi..hoi..hoi..

Lame gler kot rasenya aku tak mengupdate blog aku yg tersayang nie..hehehe^^..bukan pe, due tiga ari ni cam tade mase , bz stdy for final exm..[sangat2 menipu di ctu..haha].

Entri kali ni ak nk cakap pasal JUST GO WITH IT..pe maksud nye kn? Sume nye ada kisah di sebaliknya..ececece..kisah benar tade kaitan yg hdup mahupun yg pengsan..

Weekend ni aku double happy sebab boleh jumpa kekasih hati aku..haha. menyampah tak? Kalu menyampah sila hantuk kepala kt dinding..^^..da lame sgt kot x jumpe mr.rul aku sorang ni..at last ada jodoh gak jumpe ngn mamat ni..pas jumpe bru semangat nak stdy..berkobar2 ni semangat study ak..konpem 5flat lam genggaman ar..haha

Bermula la kisah pertemuan aku ngan si dia~

Semalam pas maen bola jaring, cepat2 aku g kl nk jumpa die..sebab die da smpai cni petang jumaat..eh eh..ckp pasal bola jaring, meh tgk pic ni dulu. Letscekidaut..



Nampak tak hamper tu? Ekceli tu hamper saguhati jep..means kalah la..pnat gler maen..aku ingat kan maen liga, upe2 nye kne lawan sumer team..tujuh team kena lawan. Nak pengsan kot maen sampai tengahari ..ngan panas lagi..tgk muka aku tu, sampai hangus terbakar..ok lagi satu, aku x puas hati ngn baju die..sbijik mcm baju sukaneka..rumah purple!oyeah3~

Berbalik cite aku ngan si rul tadi, balik je dari bola jaring lam nak dekat kul due, aku ngn muka pnas2 ni trus g mandi ciap2 sbb bas kul due stengah..ouuh, aku memg bersemangat bab2 jumpe buah hati ni..hehe..

Tapi.. tapi.. tapi..

Bas smpai kul brape ? 4 stengah! gOsh! Pnat ak ciap scepat kilat tp bas lak wat hal..lahabau btol..smpai tak sempat nak jumpe nirah..sory sgt2 my pren..tade jodoh lagi nk jumpe kot..sdey bangat..:((

Tapi bile da jumpa ngn mr.rul, da senyum blik..kcian kat die kena tggu lame..da la dtg jauh..thnX a lot cayang ku..trip kteorg kali ni jeng..jeng..jeng..gi genting..hehe..saje g usha2 ngn die..konpem akn g lak pasni..



Credit to mr.rul..gmbar da ok tapi yg cacat kt cni kaki aku tue..ape pasal la jdik mcm 2..excited? over excited? Ke da takdir? Cannot be explain..haha..pashmina 2 die bli kat lgkawi..suprise yg aku xleh nk teka ari 2..die ckp lembut2, aku ingatkan bantal..ehehe..cap ayam btoll..^^

Lagi satu hadiah dri lgkawi..ini diaa~


DAIM~cokelat pebret aku.. ngn love keychain..ni bukan saje2 aku gedik nk wat bntuk love..tdi nk bukak plastik die sbb nak try la stu kn..pastu ngn extra kekuatan yg ada kat badan aku sejak azali ni, debushhh, abis koyak stu plastik die..berterabur ats katil. Alang2 wat la bntuk love..ye, ak thu aku memg kreatif..memg tak leh nak nafi ok! Haha



Ni lak sarapan pagi kteorg kt genting..chicken porridge utk aku, n nasi lemak utk mr.rul. air lak, due2 order milo pnas. Yang mane nmpak sdap? Ofkos nasi lemak kn? Aku kalu order je lebih2, mkn tak penah abis..hehe..


Ecece..ensem doe awk ni..ngee~ tak nampak sgt background kat blakang tu sbb kabus tebal sngat pg tadi..


Gi dueorg je..sO, gmbar pun sorang2 je la..tade sape nk tolong amik kan gmbar kteorg..uhuk3..aku nampak selekeh cket..ignore ok!


Mr.rul : cyg (bukan name sebenar), cpat la snap..nk trjatuh da ni..!

Cyg: laa, memg da niat pn nk suh abam (bukn name sebenar) jatuh..hahaha.


Naek genting skyway ni pun tak nmpak pape kt bawah..kabus tebal sgt..[padahal tutup mate, memg la tak nampak]^^


Tengok2! Effect muka aku pas maen bola jaring yg amat SERONOK tue!! Hitam suda..tak tantek.tak tantek..[hoi, bile mase nye ko tu tantek?? :P]


Credit to me lak..peace^^

Ok..yg ni gmbar gedik2 kteorg. Hehe


See! Kite tak gayat pn..uwekkss..^^

Pas gi genting, g tgk wayang jap kt klcc..cite just go with it..sngt2 klakar..dri awl smpai akhir kteorg asyik gelak2 je..even da abis cter pn, stil citer2 lg part yg lawak2 tu..huu

ni la citer yg aku cakap tu..besh gler..cter ni da lame pn..nk cter si jb tu tapi lambat sngt.. tak sempat kot..tapi tak mnyesal pn tgk citer ni..thumbs up ^_^Y

K la, da abis dah kot cter kiteorg kali ni..tak bleh laa nk cter sumer kn..secret recipe gteww..hehehe..tadi nk bubye2 die, ujan dgn lebat la jgk air mata aku ni..die snyum je. Ye la..da aku nangis tgh2 ramai org lak 2..aku peduli ape kn..hehehe.

Ok, bubye sumer..beta nk tdo dlu..pnat jalan2..plus sakit kaki kes maen bola jaring yg AMAT SERONOK tu..hehe

adiOs amigOs~

16 comments:

MiSz AniRah said...

wow!! da g gentingg.. hihi...

putryteya said...

beshnye die p gnting ngn bf die..
hahah...
happy2 lol.. :)

m0sHiE~ said...

nirah: hehe..jeles ngn mg sbenarnya..sory eyp xjupe..ad mse lenkali kite jmpe ok dear..sory :((

m0sHiE~ said...

putryteya: yup2..sgt2 hepy.wink^^

MiSz AniRah said...

jeles nape gok na?? ak tumbuk kn jeles2 nih..hehe//
okeh2..tkpe,len kli kite g lagi okeh..;p

Cik Ezy said...

teringin nk g genting..
xprnh sampai lg.. huhu

ainraus said...

jelesnya. nak dating jugak. tapi encik BF nak turun kapal lambat lg. :(

^pasu bunga^ said...

dah lama tak pi genting~~
**kalau pi pon rugi sbb saya takut naik semua permainan bernama 'roller coaster'**

nAna hOneybeE said...

so sweet korg :))

m0sHiE~ said...

nirah: orait..sory again taw..lebiu^^

m0sHiE~ said...

cik ezy: yeke? ni bru 1st tyme jgk..snang je nk g sane:)

m0sHiE~ said...

ainraus:en bf awk keje kapal??waw..masyuk ni..huu

m0sHiE~ said...

pasu bunga: laa, same la kite..hehe..tkut kot nk naek bnde tinggi2 cmtu..hoho

m0sHiE~ said...

nana: hehe.thnX^^

Chegu Zubir said...

beshnyer jalan2 g genting...hehehe

jom baca
Telur Di Malaysia Asli....DIJAMIN...

m0sHiE~ said...

chegu zubir: hehe..memg besh..*.^

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!

tHnX 4 bL0gwaLkiNg herE!!